fbpx

Wat is nu Aroma Freedom Techniek?

AFT is Aroma Freedom Techniek die gebruik maakt van memory reconsolidation. Het is een stapsgewijs proces waarbij je negatieve gedachten, gevoelens en herinneringen gaat identificeren en loslaten die in de weg staan bij het bereiken van jouw doelen en dromen. AFT is een bijzonder mooie manier om iemands emotionele energie in een positieve richting te laten stromen, naar groei en ontwikkeling in plaats van samen te trekken in angst, twijfel en verlamming. Wij gebruiken hiervoor de Young Living Etherische Oliën, want die voldoen aan de puurheid en kwaliteit, om hun invloed op de juiste manier te laten ondersteunen in dit proces.

Hoe werkt AFT dan?

Allereerst vertel ik je wat over Memory Reconsolidation, dat is namelijk een nieuw ontdekt proces waarmee onze hersenen onze mentale kaart bijwerken, zodat we weten wat we van het leven kunnen verwachten. Vele jaren lang geloofden neurowetenschappers dat onze vroege, emotionele ervaringen mentale kaarten creëerden die niet konden worden aangepast. Maar recente ontwikkelingen in de neurowetenschappen hebben aangetoond dat we onder de juiste omstandigheden onze oude patronen kunnen ‘afleren’ en onze herinneringen, gedachten en gevoelens kunnen ‘herprogrammeren’.

Het geheugen is het vermogen van een mens of dier om informatie te onthouden. Het omvat drie belangrijke aspecten, namelijk de opslag, het vasthouden of bewaren en het terugzoeken van informatie. Leren is het proces waardoor nieuwe kennis en vaardigheden in de hersenen wordt opgeslagen. Impliciet geheugen is het langetermijngeheugen waar dit soort processen meestal in belanden.

Vergeten is het proces waardoor informatie in het geheugen verloren gaat. Expliciet geheugen genaamd dat ook wel bekend is als het kortetermijngeheugen. Het is een normaal proces dat alle mensen overkomt.

Wanneer de herinnering niet zo goed was, bijvoorbeeld je bent door een hond gebeten, zul je niet meer in de buurt van een hond komen omdat je die angst hebt gecreëerd in je hoofd dat je gebeten wordt. Dit geheugen verdwijnt meestal meteen in het impliciet geheugen – het langetermijngeheugen.

Niet alle honden zullen je bijten, evenmin zijn alle partijen hetzelfde dus hoe verander je dit patroon van verkeerde configuratie in de hersenen?

Nieuw onderzoek heeft het volgende aangetoond: de neuronen “ontgrendelen” wanneer een geheugen opnieuw wordt geactiveerd. Die neuronen blijven ongeveer 5 uur ontgrendeld, waarna ze opnieuw worden “vergrendeld”.

Wat je nodig hebt om dit te doen is het volgende:

 • Activatie = je activeert de herinnering door het terug te halen
 • Mismatch = Je wordt je bewust van een mismatch tussen geleerde informatie en de huidige realiteit
 • Ervaring = Ervaar een nieuwe levendige realiteit binnen het tijdsbestek van ~ 5 uur.

Dit is exact wat AFT doet:

 • Je concentreert je op het beeld, het gevoel, het gevoel in het lichaam en negatieve gedachten – dat zal de herinnering (het geheugen) activeren (neurotransmitters zijn nu open)
 • Je ruikt een etherische oliën: dit kalmeert de amygdala en zorgt zo voor een nieuwe connectie tussen geheugen en nieuw gevoel – waardoor je je bewust wordt van de “mismatch” tussen geleerde informatie en de huidige realiteit – zal elke hond je bijten, neen niet elke hond is hetzelfde. Na dat proces merk je al snel op dat je nieuwe gevoelens en gedachten krijgt die meer realistisch zijn en die de plaats innemen van het oude zeer!
 • Je bedenkt een passende affirmatie die je vervolgens hardop zegt waarbij je een olie gebruikt passende bij je nieuwe ervaringen – Dit doe je direct na de AFT-sessie, waardoor je een nieuwe realiteit levendig zult ervaren binnen het tijdsbestek van de 5 uur

Wat doet het ruiken van de oliën dan?

Het ruiken van de olie verstoort het geheugencomplex (Amygdala en Hippocampus). De olie stimuleert een nieuw gevoel, wat in zekere zin het eerder geïdentificeerde gevoel verdringt. Omdat twee gevoelens niet tegelijkertijd dezelfde ruimte kunnen innemen in het geheugen, lost het geheugencomplex op.

Waarom zou je een AFT sessie doen?

Je ruimt letterlijk de gevaren op en je kunt je ineens een pak lichter voelen en de kracht krijgen om iets juist wel aan te pakken. Misschien geeft het je wel ineens een heel andere kijk op de zaak en wordt er ineens heel veel duidelijk waarom het niet te doen, of het anders te doen.

Waar sta jij op dit moment en wat ligt er binnen jouw mogelijkheid?

Heb je weleens voor een keuze gestaan waarin je het moeilijk vind om een beslissing te nemen of heb je een droom maar daar doe je niets mee, want telkens weer komen er dingen op die het te eng maken om die stap te zetten? Of is het al niet meer mogelijk, omdat je te lang hebt gewacht?

We hebben er allemaal wel last van denk ik. Meestal zet je de stappen niet, omdat er gebeurtenissen of (nare) ervaringen vanuit het verleden in de weg staan (waarvan we vaak niet eens beseffen dat die nog daadwerkelijk een rol spelen in ons leven).

Dit kan letterlijk voor iedereen op allerlei manieren ondersteunend werken. Bij kinderen is het al zeer effectief bij een korte sessie van 1 minuut om het inzicht te krijgen van welke stap te zetten.

Enkele voorbeelden waarmee je aan het werk zou kunnen gaan:

 • Verslavingen
 • Duidelijkheid bij een te nemen beslissing
 • Angsten
 • Fobiën
 • Verdriet
 • Verwerking van…
 • Werk, wat wil ik doen

De doelen zijn eindeloos. Je kunt werkelijk met alles aan de slag gaan als het maar met de juiste intentie is.

Stress AFT sessie

Om als voorbeeld te noemen haal ik mijn 10 jarige dochter er even bij. Haar tand zat los en na een lange tijd prutsen kwam hij er nog steeds niet uit. Eten deed pijn en leek haast onmogelijk. Ze was bang dat ie er dan tussen haar eten uit zou komen, die ervaring had ze al eens eerder gehad en was blijkbaar toch niet zo fijn geweest. Na een dag op school kwam ze al huilend thuis en had ze die hele dag niet durven eten, inclusief haar ontbijt niet. De angst had zich vermenigvuldigt en ze had natuurlijk berehonger, maar was ook verdrietig dat die tand er nu nog steeds inzat.

Ik heb haar toen een mini AFT stress sessie gegeven waarbij ze haar angst, het gevoel en waar ze het voelde in haar lichaam moest identificeren. Toen moest ze van mij een paar druppeltjes van de blend in haar handje nemen en eraan ruiken terwijl ze dit beeld van die losse tand voor zich had, samen met die angst en het gevoel wat erbij hoorde.

Tijdens dat enkele minuutje dat ze rook, verdwenen letterlijk alle beren en leeuwen als sneeuw voor de horizon. Ze zag dit zelf nog niet op dat moment, maar toen we weer beneden waren, nam ze haar brooddoos erbij en sneed de korstjes van het brood af en begon te eten. Meteen daarachteraan nam ze haar ontbijt (die ik netjes in de koelkast had bewaard voor haar) er ook nog eens bij en at dat ook nog op.

Sindsdien heb ik niets meer gehoord over die tand en ze eet normaal zoals ze altijd doet. De tand zit er nu 2 dagen later nog in!

UPDATE: De tand is er 3 dagen later uitgekomen zonder enig probleem!

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt voor een privé- of zoomsessie boeken of voor een serie met sessies, al naar gelang wat jouw noden zijn. Het kan ook heel mooi samen gaan met voetreflexologie waarbij je eerst de rust en relaxatie vind om daarna je AFT sessie te kunnen doen.

Je hebt er een aantal oliën voor nodig zoals: Lavender, Stress Away, Frankincense, Inner Child, Release en Transformation.

Het is ook mogelijk om het te doen met een aantal oliën uit de premium starter kit. Je hebt dan nodig: MRB blend (Lavender, Stress Away & Frankincense), Thieves, Lemon en Purification.

Als je voor een privé sessie komt, is het mogelijk om de oliën per druppeltjes via mij te verkrijgen. Als het via een zoomsessie is, dan moet je de oliën zelf aankopen. Ik help je daar dan bij.

Wil jij dit ook bij jouw kinderen kunnen doen, dan kan ik jou dit ook leren. Het is heel fijn en super simpel om te doen.

Ben jij er klaar voor om in jezelf te investeren en gun jij het jezelf om je hartewensen na te kunnen streven? Of wil je gewoon eerst weten hoe die oliën werken voordat je een AFT sessie aangaat? Dan kun je misschien eens onze workshop werken met etherische oliën volgen.

Je kunt hier een afspraak maken. Ik Cynthia ben de AFT practitioner. Je kunt mij bereiken op mijn GSM: 0468 58 96 43.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op mijn website..   Privacy Policy