fbpx

Hoe stimuleer je een gezonde werkplek?

Antwoord = Massage

Of het nou een stoelmassage of een massage op een massagetafel is. Er zitten ontzettend veel voordelen aan een massage.

Waarom krijgen wij spierpijn?

De meesten onder ons weten wel dat we voldoende lichaamsbeweging nodig hebben om de spieren soepel te houden. Doe je dit niet, dan kun je problemen krijgen zoals spierpijn op korte termijn en spierreuma of fibromyalgie op lange termijn. Spierpijn kan je weerhouden om je dagelijks werk uit te voeren of om je te bewegen.

We ervaren allemaal weleens stress maar wat doet dat met het lichaam?

Stress zorgt voor de aanmaak van het hormoon cortisol. Cortisol verhoogt je mentale en lichamelijke alertheid. Je lichaam maakt zich klaar voor een inspanning: je voelt je gespannen en ook mentaal heeft stress een impact op jou.
Wanneer je een lichte vorm van stress of spanning ervaart, kan dat je prestatie bevorderen. Maar wanneer stress echter de bovenhand neemt, kan het zijn dat je blokkeert. Wanneer die stress langer aanblijft krijg je te maken met negatieve stress (oftewel chronische stress) wat dan ook vaak gepaard gaat met lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid, lusteloosheid, hoofdpijn en spijsverteringsstoornissen…. Door de ophoping van afvalstoffen, die niet verwerkt kunnen worden omdat je spijsvertering niet in orde is, ontstaat dan de spierpijn.

Voeding kan daarin ook een grote invloed hebben. Wat eet en drink jij dagelijks? Welke supplementen neem jij om het te kort in jouw lichaam aan te vullen met mineralen en vitaminen.

Zoals hierboven genoemd, zorgt stress voor een verhoogd cortisol level, waardoor het lichaam in een aanvalmodus gaat en de organen niet meer zo goed functioneren en het immuunsysteem daardoor niet meer zo sterk is. Je kan dan heel erg vatbaar worden voor ziekte.

Te weinig lichaamsbeweging?

Te weinig lichaamsbeweging, ja we kennen het allemaal. We zitten achter ons bureau fijn door te werken en voordat je het weet is het 12 uur, etenstijd. Oeps je bent nog niet van je plaats weggeweest sinds dat je binnenkwam, wat betekend dat je lichaam constant en urenlang in dezelfde houding heeft gezeten. Door dit vaak en langdurig te doen, verkorten de spieren, waardoor je die ellendige spierpijnen gaat ervaren als je in beweging komt. Het zorgt veelal voor nek, schouder en (lage) rug klachten.

Tip 1:
Er is al zeker al één reden om van je werkplek weg te lopen en dat is om aan je dagelijkse 2 liter water intake te komen. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen door het lichaam worden vervoerd en afvalstoffen worden afgevoerd.

Water heeft nog veel meer voordelen, maar dat is dan weer een ander onderwerp die je zelf heel goed kunt Googlen.

We hebben al 3 heel belangrijke oorzaken genoemd voor spierpijn en we ondervinden het allemaal weleens. De ellende begint pas echt wanneer we het gaan negeren of in het snelste geval gewoon maar even een pijnstiller achterover gooien om die pijnlijke symptomen te laten verdwijnen. En als je geluk hebt en de pijn is erg genoeg, mag je van de huisarts aan de sterkere variant.

Gewoon even een weetje he: maar wist jij dat pijnstillers het lichaam ook van belangrijke vitamine en mineralen ontdoen? Dus met dat jij weer lekker voort kunt bewegen (of juist niet) en je geen pijn meer ervaart, heb je je lijf nog eens een extra tekort gegeven.

Tip 2:

 1. Eet super gezond, vooral veel groentjes
 2. Neem dagelijks je supplementen (Young Living heeft fantastische supplementen)
 3. Zorg voor genoeg lichamelijke beweging.

De realiteit is vaak heel anders, dus daarom komen wij met een oplossing.
Eén daarvan is massage. Er zitten zoveel voordelen aan dat je het zelfs niet kunt weerstaan.

Wat zijn dan de effecten van een massage?

 • Werkt stimulerend voor de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen.
 • Ontspanning van de spieren.
 • Vermindering van spanning en stress.
 • Masseren beïnvloedt de huid en helpt de dode cellen te evacueren en de zweetklieren te stimuleren.
 • Door het gebruik van de therapeutische oliën wordt de huid gevoed en kan ze haar elasticiteit verhogen.
 • Je bent even van je werkplek af en dus in beweging.
 • Je hebt iets om naar uit te kijken, positief vooruitzicht wat de hersenen stimuleert om door te gaan.
 • Aanraking beïnvloed de aanmaak van bepaalde hormonen die je een gevoel van geluk kunnen geven.

Wat zijn dan de effecten van aanraking?

Aanraken maakt gelukkig, dat is één van de redenen waarom massage zo goed werkt. Door aanraking van de huid vermindert de stress, verlaagt de bloeddruk, verdwijnen stress-opwekkende hormonen (cortisol) en komen gelukshormonen (oxytocine en endorfine) in het bloed terecht.

Het gelukshormoon oxytocine is betrokken bij allerlei processen die met veiligheid en geborgenheid te maken hebben.

Daarnaast maakt aanraken ook indirect gelukkig, doordat aanraking goed is voor de gezondheid. Oxytocine en endorfine remmen namelijk de aanmaak van stresshormonen zoals adrenaline en cortisol. Die stresshormonen onderdrukken onder meer het afweersysteem en zorgen voor een versnelde hartslag en hoge bloeddruk. Door de aanmaak van oxytocine en endorfine verdwijnt die hele stressreactie: de afweer komt beter op gang, de bloeddruk daalt en de hartslag daalt. Dus kunnen we stellen dat massage goed is voor de gezondheid en het geeft bovendien een ontspannen gevoel.

De voordelen van een massage op de werkplek:

 • Reduceert stress en risico op gerelateerde aandoeningen – denk aan chronische stress, burnout.
 • Bestrijdt klachten zoals RSI, hoge bloeddruk, hoofdpijn, …
 • Herstel van het lichaam wordt gestimuleerd waardoor ziekte voorkomen kan worden.
 • Lymfesysteem wordt geactiveerd waardoor afvalstoffen losgemaakt worden en na het drinken van voldoende water ook het lichaam kunnen verlaten, wat allerhande klachten kan verminderen en zelfs weghalen.
 • Na ontspanning volgt vaak een verbeterde functie van de hersenen.
 • Stimulatie om vooral niet af te haken en ziek naar huis te gaan, wie laat er nu een massage aan zijn neus voorbij gaan?

Wij werken met etherische oliën, maar wat is dat dan?

Etherische oliën zijn aromatische vluchtige vloeistoffen, die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten die meestal gewonnen worden door middel van stoomdestillatie.

Ze hebben een effect op onze lichamelijke, spirituele en emotionele gemoedstoestand. Ze bezitten unieke eigenschappen die je niet kunt vinden in synthetische chemische substanties. Etherische oliën kunnen mens en dier ondersteunen in elk systeem van het lichaam zoals: skelet, spieren, bloedsomloop, hormoonstelsel, endocrien systeem, ademhalingssysteem en immuunsysteem. Ze ondersteunen de gezondheid van de hersenen en een gezond gewicht.

Waarom gebruiken wij etherische oliën?

Etherische oliën stimuleren het lichaam in positieve zin. Aangezien deze oliën perfect samen gaan met de werking van het lichaam, is dat dus een extra bonus om toe te voegen aan de effecten van de massage. Deze oliën zijn 100% therapeutisch en organisch, de absolute top notch.

In het salon van Just Relax een product dat wij bij elke behandeling gebruiken en al vele klanten heel veel baat bij hebben.

Persoonlijke ervaring

Onze persoonlijke ervaring is dat het ons een stimulans gaf om naar het werk te gaan en je had iets om naar uit te kijken. Even dat half uurtje achter het bureau vandaan en genieten, dat maakte de werkplek bovendien ook een stuk aangenamer.

Dus al met al een gezonde manier om voor je werknemers te zorgen die ook nog eens vele voordelen bied. Absoluut de investering dubbel en dwars waard.

Er is nog een voordeel!

Voor werkgevers zijn onze diensten 100% fiscaal aftrekbaar als geschenk in natura (of als geschenkcheque). Accountants spreken van een voordeel van alle aard dat wordt aangegeven als beroepskost.
Wel dient aan volgende voorwaarden wordt voldaan:
Alle personeelsleden krijgen het voordeel aangeboden.
Er wordt niet meer dan 40 EUR per werknemer gespendeerd. Volgens de boekhouder is dit dit jaar alweer verhoogd naar €50

Deze kosten zijn bovendien vrijgesteld van belasting én bedrijfsvoorheffing indien:
Ze worden toegekend om de relatie met het personeel te verbeteren (bvb. teambuilding)
Er wordt niet meer dan 50 EUR per persoon gespendeerd.

Wat houd je dan nog tegen?

Boeken

Wij kunnen geboekt worden voor het werk, feesten en festivals. Er staat een ervaren team voor U klaar. Meer informatie en voor prijzen kunt U ons hier contacteren.