fbpx

Voetreflexologie bij kanker

En dan ineens krijg je die donderslag te verwerken. De aarde lijkt onder je voeten weg te trekken, heb je het wel goed verstaan? Je hebt ergens een kwaadaardig gezwel…..

Dan kom je in die malle medische molen terecht en krijgt de ene na de andere behandeling wat niet alleen maar dat gezwel vernielt, maar vaak nog heel veel meer in het lichaam. Je immuunsysteem wordt compleet vernielt, dus je bent vatbaar voor alle virusjes en bacteriën die zich de ronde doen. Ook is het enorm uitputtend en heel zwaar om allemaal te doorstaan. De chemo geeft nog veel meer klachten en kan zelf aanvoelen alsof je ineens 10 jaar ouder bent geworden. Wat een ellende!

En dan dat gevoel dat je niet altijd met iedereen kan delen, omdat ze het vaak niet begrijpen. Je kan soms nog zoveel hulp krijgen van je naasten, maar er is niemand die het eens van jou kan overnemen en kan voelen wat jij voelt. Dat zware lichaam wat niet meer zo goed meewerkt….

Je lichaam krijgt enorm veel te verduren tijdens de periode van diagnose tot en met de behandeling en emotioneel is het gewoon een enorme dreun, wat maakt dat je die bagage ook weer allemaal moet mee dragen.

En dan…….

Dan is er onco-voetreflexologie waarbij je jezelf eindelijk eens kunt ontspannen en even niet hoeft na te denken aan altijd maar diezelfde narigheid, die periode die je misschien het liefst zou willen vergeten. Begrip voor jouw situatie en tijdens de voetreflex heling vooral vanuit jezelf, je lichaam die gaat ontgiften, want onderschat vooral die chemokuren niet. Die laten heel veel achter.

Onco-voetreflexologie kan dat extra zetje geven wat je nodig hebt om een lichtpuntje aan het einde van die tunnel te kunnen zien. Het kan meewerken aan het verkrijgen van meer energie. Je lichaam krijgt als het ware een seintje om weer aan het werk te gaan. Tijd voor herstel en balans.

We gaan vooral werken aan jou, om jou weer op de been te krijgen. Wat is het probleem en hoe gaan we het aanpakken. Niet alleen de voetreflex helpt, maar ook wat je kunt doen kwa voeding, supplementen enzovoorts.

Voetreflexologie bij kanker is speciaal ontwikkeld om mensen die relaxatie te kunnen geven, om te kunnen ontgiften, om het herstel na de chemo een handje te helpen. Er is een hele reeks aan voetreflexen mogelijk. Wat heb jij nodig en waaraan moeten we werken? Door de uitgebreide anamnese kijken we wat jij nodig hebt en hoe we hieraan kunnen werken.

Heb jij heel gevoelige voeten en handen, dan zijn die super zachte voetreflexen wat voor jou. Of heb jij nood aan detoxen, dan hebben we daar ook een speciale sessie voor. Heb jij energie nodig om die chemo’s te kunnen doorstaan of ben je juist heel misselijk? Daar hebben we ook onze trucjes voor. Er wordt namelijk ook gebruik gemaakt van verschillende accupunctuurpunten wat heel veel effect kan hebben op jouw lichaam en de klachten.

Welke voetreflexsessies zijn er:

 • Voor de chemo = dan ligt de concentratie op de energie en het goed doorstaan van de komende chemokuur.
 • Massage tijdens of vlak na een chemo behandeling = dan is het doel van de massage om te ontspannen en rust te brengen in het hoofd. Het kan ook de misselijkheid verminderen en het energielevel zo hoog mogelijk houden.
 • Massage voor herstel is de detox 1 massage = hierbij wordt er vooral gewerkt op de blaas en niermeridiaan. Als die hun werk weer kunnen doen, dan komt er herstel.
 • Massage voor herstel en opbouw van energie is de detox 2.

VOETREFLEXOLOGIE BIJ KANKER

Alle voetreflexologiesessies kunnen aangepast worden aan wat jij aankan.

De feedback tot nu toe

 • Ik stapte vaker op mijn fiets om eens een boodschapje te doen
 • Weinig of geen last gehad van de laatste chemokuur
 • Verminderde pijn
 • Die ontspanning was zo aangenaam, ik ontsnapte even aan de werkelijkheid
 • Ik heb heerlijk geslapen de nacht nadien
 • Verbeterde spijsvertering
 • Meer energie de dagen daarna
 • Sneller herstel van de huid
 • Sneller herstel van de nagels

De onco-voetreflexologie is niet alleen voor mensen met kanker, maar ook kan dit heel erg fijn zijn bij fibromyalgie, burn-out, reuma of artrose. Heb jij hier nood aan en wil je graag een afspraak maken?

Cynthia is officieel geregistreerd als onco-voetreflexoloog bij de Belgische Massage Federatie.
Je kunt hier met haar een afspraak te maken.

Voetreflexologie is een complimentaire behandeling waarbij wordt nagegaan waar de natuurlijke weerstand verstoord is en waar mogelijk deze te proberen te herstellen en/of te verbeteren. Wij zijn geen vervangende huisarts die diagnoses kunnen en mogen stellen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op mijn website..   Privacy Policy