fbpx

Wat is voetreflexologie?

De voeten staan in verbinding met alle organen en lichaamsdelen in ons lichaam. Ze weerspiegelen als het ware het gehele menselijke lichaam. Door daar met drukpuntreflexologie op te werken kun je het lichaam aansporen om aan het werk te gaan. Zo kun je daar de gezondheid mee bevorderen en klachten kunnen, als die er waren,  zelfs verdwijnen. Het effect kan nog eens vergroot worden door tegelijkertijd ook de meridianen hierin mee te nemen.

Hoe werkt voetreflexologie dan?

Tijdens een voetreflex kan een belemmerde energiedoorstroming in bepaalde zones van het lichaam herstellen alsook onderhouden. Door een massage of door druk op de reflexpunten in de voet kan je blokkades opheffen en komen organen weer in evenwicht.

just relax antwerpen, voetreflexologie, energiebanen, levensenergie

Meridianen:

De levensenergie die door het lichaam stroomt om zo de organen van energie te voorzien.

Meridianen zijn energiebanen die over en door ons hele lichaam stromen. Ze zijn gekoppeld aan organen, die weer een reflexzone ergens anders in het lichaam hebben. Tijdens de voetreflex is daarom ook het ideale moment om aan verstoorde meridianen te werken en te zorgen dat de klachten verminderen en/of eventueel oplossen.

Dus even in het kort; er wordt gewerkt door alle drukpunten in de voet te stimuleren, de meridianen te bewerken en in gang te zetten en om het extra kracht bij te zetten, gebruiken wij ook nog de etherische oliën ter ondersteuning.

Wat voor effecten kun je verwachten na of tijdens een behandeling:

  • Ontspanning
  • Activering van de uitscheidingsorganen : huid, nieren, darm, luchtwegen
  • Verlichting van de pijntoestand
  • Bevorderen van hormonaal evenwicht
  • Meer energie en je beter in je vel voelen

Belangrijk:

Heel belangrijk om te vermelden, is dat je na een voetreflex of eigenlijk alle massages voldoende water drinkt, zodat je uitscheidingsorganen hun werk goed kunnen doen. Ook is het beter om die dag geen alcohol te drinken, omdat je je lever niet aan het werk wil zetten om die alcohol te moeten verwerken. Op die manier krijgen andere processen niet de kans om hun werk te kunnen doen. Het eten van een lichte maaltijd nadien is daarbij ook een hele goede tip.

Het kan heel goed zijn dat je moe bent nadien, dan heeft jouw lichaam duidelijk rust nodig. Geef het die rust, wanneer dat mogelijk is. Over het algemeen heeft et merendeel van de mensen nadien meer energie.

Afspraken:

De eerste afspraak duurt ongeveer 1.15 uur. We gaan dan samen door een anamnese (vragenlijst) heen. Zo weet de voetreflexoloog wie ze voor zich heeft en kan ze de aanpak personaliseren. Het is ook belangrijk om juist bepaalde punten minder te stimuleren als dit problemen zou kunnen veroorzaken.

Alle daarop volgende afspraken duren 60 minuten per keer waarbij je een voetreflex krijgt die afgemaakt wordt met een Thaise voetreflexmassage.

Cynthia is ook gespecialiseerd in onco-voetreflexologie.

Voetreflexologie prijzen

50 min 60 min 90 min 120 min
Voetreflexologie per sessie (eerste sessie duurt +/- 75 min) € 60
Aroma voetreflexologie per sessie € 65
Onco-voetreflexologie per sessie € 50
Aroma onco-voetreflexologie € 55

Voetreflexologie is een complimentaire behandeling waarbij wordt nagegaan waar de natuurlijke weerstand verstoord is en waar mogelijk deze te proberen te herstellen en/of te verbeteren. Wij zijn geen vervangende huisarts die diagnoses kunnen en mogen stellen.